PepsiCo’ya Sürdürülebilir İş Ödülü



PepsiCo’ya Sürdürülebilir İş Ödülü

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden olan PepsiCo, Naturalis projesiyle Sürdürülebilir İş Ödülü’ne layık görüldü

İstanbul – PepsiCo, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin Atık Yönetimi kategorisinde Naturalis (Organomineral gübre) projesiyle ödülün sahibi oldu. Naturalis, küresel PepsiCo sistemi içinde "Net Sıfır Atık" vizyonuyla kendi gübresini üreten ve cipslik patates üretimi yapılan tarlalarda kullanan dünyadaki ilk ve tek örnek ülke projesi olma özelliğini taşıyor.

Fayda Gözeten Performans adını verdiği sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, faaliyet gösterdiği her noktada çevresel, sosyal ve ekonomik olarak pozitif etki yaratma misyonuyla çalışmalarına devam eden PepsiCo, Türkiye’de de toprağın, enerjinin, suyun ve ambalajların daha verimli kullanılmasına odaklanıyor.

 

Naturalis projesi ile, PepsiCo’nun İzmit yiyecek fabrikalarında ortaya çıkan patates kabuğu, nişasta gibi organik atıklar anaerobik çürütme tesisinde önce biyogaza, akabinde elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Elektrik üretimi sonrasında kalan çamur önce kurutuluyor, ardından patates bitkisinin ihtiyaç duyduğu mineraller eklenerek Naturalis adı verilen organomineral gübre elde ediliyor. Üretilen enerji, fabrikaların ihtiyaçlarının yaklaşık %40’ını karşılarken, PepsiCo çiftçilerine taban gübresi olarak verilen Naturalis ile gübre üretiminde kullanılan kimyasallar %40, gübreden kaynaklı karbon salımı ise %11.5 azaltılmış oluyor.

 

PepsiCo olarak en büyük önceliklerinin, şirket stratejisinin kalbinde bulunan ve Fayda Gözeten Performans olarak adlandırdıkları küresel sürdürülebilirlik vizyonuyla, daha iyi bir yarının oluşmasına destek sağlamak olduğunu belirten PepsiCo Türkiye ve Büyük Balkanlar Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Esra İren, “Fayda Gözeten Performans taahhütlerimizdeki Dünya başlığı, tarımsal ve operasyonel anlamda çevresel ayak izimizin minimuma indirilmesini içerirken, bu kapsamda PepsiCo dünyasında örnek gösterilen çalışmaların başında Naturalis projesi geliyor. Naturalis projemizle, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödüle layık görülmekten dolayı çok gururluyuz. Çevresel sürdürülebilirlik konusunda elde ettiğimiz başarıların da verdiği güçle, gelecek nesillere yaşanır bir dünya bırakmak için yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 


PepsiCo Hakkında:

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2016 yılında yaklaşık 63 milyar dolar değerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: www.pepsico.com.tr

PepsiCo Türkiye Hakkında

PepsiCo, Türkiye’de içecek alanındaki İzmir, Çorlu ve Adana ile yiyecek alanındaki Kocaeli ve Mersin’deki toplam 5 fabrikası ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. PepsiCo Türkiye, 2 genel merkezi, 5 fabrikası ve satış ofisleri ile yaklaşık 3000 kişiye doğrudan istihdam sunuyor. Bunun yanı sıra, dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri olan PepsiCo, Türkiye’de 29 tedarikçi ve 380'den fazla çiftçiyle; 18 şehirdeki 4000 hektar alanda ülkemizdeki cipslik patates üretiminin 4'te 3'ünü gerçekleştirirken, dolaylı olarak 40 bini aşkın kişiye de istihdam imkanı yaratıyor.