PepsiCo Türkiye “Yılın Stajyerini” Seçti



PepsiCo Türkiye “Yılın Stajyerini” Seçti 

PepsiCo Türkiye’nin ülkemizin genç yeteneklerini keşfedip iş hayatına katmayı hedeflediği “Yılın Stajyeri” yarışmaşı sonuçlandı. Twitter, Instagram ve Vine gibi sosyal medya araçlarını en iyi ve yaratıcı biçimde kullanan stajyer adayı gençleri diledikleri PepsiCo markasını yaratıcılıklarıyla birleştirip #stajabaşvuruyorum hashtag’iyle paylaşmaya çağıran PepsiCo Türkiye, İK ve Kurumsal İletişim departmanları yöneticilerinin oluşturduğu jüri ile kazanan ismi belirledi. Hazırladığı yaratıcı görselle jürinin beğenisini kazanan Serhan Kong, PepsiCo Türkiye bünyesinde iki ay boyunca stajyer olarak görev alacak.

PepsiCo Türkiye’nin, sosyal medyayı en iyi ve en yaratıcı şekilde kullanan üniversiteli gençleri aradığı “Yılın Stajyeri” yarışması sonuçlandı. Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gencin Twitter, Instagram, YouTube ve Vine gibi sosyal medya kanalları üzerinden paylaştığı yaratıcı içeriklerin değerlendirildiği yarışmayı kazanan isim Serhan Kong oldu. Serhan Kong, Twitter üzerinden #stajabaşvuruyorum hashtag’iyle paylaştığı, PepsiCo ürünlerini yaz temasıyla yaratıcı bir şekilde bir araya getirdiği görsel ile PepsiCo Türkiye İK ve Kurumsal İletişim departmanları yöneticilerinden oluşan jüri tarafından “Yılın Stajyeri” seçildi. Kong, PepsiCo “GO” Staj Programı kapsamında Kurumsal İletişim Departmanı’nda, 2 aylık süreç için stajyer sosyal medya uzmanı görevini alacak.

Fayda Gözeten Performans vizyonu kapsamında yetenek sürdürülebilirliğine büyük önem veren PepsiCo Türkiye, milyonlarca kişiye ulaştığı “Yılın Stajyeri” yarışması ile yetenekli gençlere dünya devi bir şirketin işleyişini görme, proje yönetimi deneyimi kazanma fırsatı sunuyor. PepsiCo “GO” Staj programı kapsamında başarılı performans sergileyen adaylar, daha sonra PepsiCo Türkiye’de kariyerlerine devam etme şansını da yakalabiliyor.


PepsiCo Hakkında:

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2016 yılında yaklaşık 63 milyar dolar değerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: www.pepsico.com.tr

PepsiCo Türkiye Hakkında

PepsiCo, Türkiye’de içecek alanındaki İzmir, Çorlu ve Adana ile yiyecek alanındaki Kocaeli ve Mersin’deki toplam 5 fabrikası ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. PepsiCo Türkiye, 2 genel merkezi, 5 fabrikası ve satış ofisleri ile yaklaşık 3000 kişiye doğrudan istihdam sunuyor. Bunun yanı sıra, dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri olan PepsiCo, Türkiye’de 29 tedarikçi ve 380'den fazla çiftçiyle; 18 şehirdeki 4000 hektar alanda ülkemizdeki cipslik patates üretiminin 4'te 3'ünü gerçekleştirirken, dolaylı olarak 40 bini aşkın kişiye de istihdam imkanı yaratıyor.