PepsiCo Türkiye’nin yeni Satış Strateji Direktörü Gizem Turan Pazar oldu



PepsiCo Türkiye’nin yeni Satış Strateji Direktörü Gizem Turan Pazar oldu

Özellikle strateji ve pazarlama alanlarındaki uzmanlığıyla PepsiCo Türkiye’de başarılara imza atan ve şirket bünyesinde en son Dönüşüm Direktörlüğünü üstlenen Gizem Turan Pazar, Satış Strateji Direktörü pozisyonuna atandı.

PepsiCo Türkiye, son iki yıldır Dönüşüm Direktörü olarak görev yapmakta olan Gizem Turan Pazar’ın Ocak 2019 itibarıyla Satış Strateji Direktörlüğü rolüne atandığını duyurdu.

Kariyerine L’Oreal Türkiye Pazarlama biriminde başlayan Pazar, McKinsey & Company şirketinin Chicago ofisinde kıdemli danışman olarak Fortune 500 şirketleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında PepsiCo Türkiye bünyesine Şekerleme Kategorisi Pazarlama Müdürü olarak katıldı. Çocuk ve Şekerleme Kategorisi Pazarlama Müdürü ve Yiyecek Pazarlama Kıdemli Müdürü pozisyonlarının ardından 2017'den bu yana PepsiCo Türkiye’nin dönüşüm ajandasına liderlik eden Gizem Turan Pazar, değişim yönetimi, verimlilik ajandası ve dönüşüm yolculuğunda önemli başarılar elde etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmasının ardından ODTÜ Psikoloji Bölümünde Sosyal Psikoloji yüksek lisansını tamamlayan Pazar, Northwestern Universitesi Kellogg School of Management’tan da MBA derecesine sahip.


PepsiCo Hakkında:

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2017 yılında 63 milyar dolar üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: www.pepsico.com.tr